Twee nieuwe IKC’s van start!

Datum:

Het is weer zover, de eerste schooldag! Voor iedereen een nieuw begin. En bij onze nieuwe Integrale Kindcentra (IKC’s) in Meerstad en het Ebbingekwartier al helemaal! Hier kunnen kinderen van 0 tot 13 jaar terecht. Openbaar Onderwijs Groningen verzorgen het onderwijs en SKSG verzorgt de kinderopvang. Hoe verging het de kinderen op hun eerste dag op deze nieuwe locaties?

opening IKC Borgman Ebbinge Groningen

In de binnenstad zorgde het allereerste IKC van Groningen, IKC Borgman Ebbinge, voor enthousiasme. Met een nieuw gebouw was het even zoeken naar de snelste route voor de fietsen en de stamgroep, maar de kinderen en coaches liepen trots door hun nieuwe IKC. En de kinderen voelen zich er snel thuis, getuige het inrichten van de lades, het testen van de fietsstoelen, het spelen in de poppenhoek en het bewonderen van de ontdektuin (in wording). De komende weken zetten we de puntjes op de i, zodat tijdens de officiële opening op vrijdag 4 september het gebouw er in volle glorie staat.

Meer info vind je op ikcborgman.nl/ebbinge

opening IKC Groenewei Meerstad, Groningen

Ook in Meerstad beleefden leerlingen en ouders een bijzondere, een beetje spannende, maar vooral heel gezellige ochtend. Ongeveer 60 kinderen maakten daar kennis met hun nieuwe integraal kindcentrum: IKC Groenewei. Kinderen en hun ouders kregen een rondleiding door het gebouw, bezochten de goedgevulde bibliotheek en deden spelletjes op het plein. Daar draaide ook een vrolijk draaiorgeltje en kreeg ieder een kind een ijsje. Een goed begin van een nieuw schooljaar op een splinternieuwe school!

We wensen alle kinderen er heel veel werk-, leer- en speelplezier in dit schooljaar en de jaren die nog komen gaan!

Meer info over de school vind je op ikcgroenewei.nl