Alle lof voor gastouders en pedagogisch medewerkers

Een ‘dikke virtuele hug’ voor alle gastouders en pedagogisch medewerkers in de kinderopvang!

En natuurlijk voor iedereen die er voor zorgt dat onze mensen hun werk kunnen blijven doen.

Het belang van goede kinderopvang, in Nederland inmiddels een vanzelfsprekendheid voor velen, is nog nooit zo duidelijk geweest als nu tijdens de Corona-crisis. En die goede kinderopvang, die begint bij jullie: onze gastouders en onze pedagogisch medewerkers! Want wat doen jullie mooi en goed werk!

Dit zal menig ouder die nu af en toe de eigen kinderen, tijdens het thuiswerken, wel achter het behang kan plakken, meer dan 100% met mij eens zijn. En ik weet ook heel zeker dat al die ouders jullie en de prachtige plek voor hun kind(eren) enorm missen. Een plek waar kinderen graag naartoe gaan, om met elkaar te spelen, nieuwe uitdagingen te ontdekken, zich verder te ontwikkelen, maar bovenal om plezier te hebben… Zodat de ouders de ruimte hebben om te kunnen werken, te studeren, te solliciteren, zonder kind nog even snel de boodschappen te doen uit hun werk of gewoon een keer een dagje te niksen, omdat ze daar zo ontzettend aan toe waren. Het maakt ons in de kinderopvang  eigenlijk niet uit, want elk kind, waar vandaan of met welke reden dan ook, is welkom bij ons, altijd.

Zelfs nu, in deze bizarre weken, staan de gastouders en pedagogisch medewerkers klaar voor de kinderen en ouders die dit nu nodig hebben. Soms zijn ze zelf ook bang, hebben ze zelf een gezin of iemand uit een risicogroep thuis. Of maken zij zich zorgen over hun eigen veiligheid wanneer ze op de noodopvang werken. Maar dit laten merken doen zij niet, want zij weten als geen ander dat je je eigen angst heel gemakkelijk op kinderen overbrengt. En dat is het laatste wat zij willen voor deze kinderen in deze gekke situatie. Dus net zoals zij met heel veel moed, en alsof het niks is, die ‘enge spin’ buiten de deur zetten met een luchtig: “deze spin Sebastiaan wil vast liever buitenspelen dan binnen”, ontvangen zij elk kind elke dag weer met een vrolijke lach en een dag vol mooie en leuke activiteiten, en parkeren zij hun eigen zorgen.

Daarom deze ‘lofblog’ aan alle gastouders en pedagogisch medewerkers die nu op de groepen werken, of thuis achter de schermen indirect meehelpen. Wij zijn ongelooflijk trots op jullie, jullie geven de kinderen die dit nu juist heel hard nodig hebben een mooie zorgeloze en zoveel mogelijk  gewone dag en helpen hiermee de ouders die nu ook keihard aan het werk  zijn (of nog even snel die boodschappen willen doen zonder kind enz.. 😉) enorm!

Hierbij voor jullie allemaal een dikke ‘virtuele hug’ en ik hoop dat er veel zullen volgen van iedereen die jullie onmisbaar vinden!

Astrid de Bruin, manager Pedagogiek & Kwaliteit SKSG Kinderopvang