Fles- of borstvoeding? Waarvoor kies jij?

Maandenlang draag je je baby bij je. Tijdens de zwangerschap heb je vast al besloten of jij je baby borstvoeding wilt geven of de fles. De één vindt het fantastisch om zelf te voeden en de ander kiest voor de fles.

Borstvoeding
Het Voedingscentrum geeft aan dat borstvoeding de beste voeding is voor je baby en ook goed voor jouw gezondheid. Zij geven het advies om 6 maanden borstvoeding te geven. En daarna uiteraard hoe lang moeder en kind zich daar goed bij voelen. De WHO geeft zelfs de aanbeveling om tot 2 jaar borstvoeding te geven. Lees hier de informatie van de WHO.
Soms kan het zo zijn dat je geen borstvoeding kunt geven door bepaalde redenen. Dan heb je dus geen keuze en is flesvoeding (kunstvoeding) een veilig alternatief. Natuurlijk zijn er ook moeders die geen borstvoeding willen geven omdat ze gewoon liever een fles geven.

Het Voedingscentrum geeft een aantal redenen om te kiezen voor borstvoeding. Bekijk ze hier.

Weer aan het werk en dan?
Misschien ben je bang dat borstvoeding geven straks niet te combineren is met je werk of dat je te druk bent om borstvoeding te geven. Gelukkig zijn er slimme manieren om borstvoeding te combineren met een druk leven. Op het werk heb je rechten die het mogelijk maken om je kind zelf te voeden of te kolven. Zo kun je rustig borstvoeding blijven geven terwijl je werkt. Je dient dan wel een kolfapparaat aan te schaffen. Een voorraadje melk opbouwen is aan te raden… zo kun je de gekolfde melk meegeven naar het kinderdagverblijf of de gastouder.

Flesvoeding
Als je hebt gekozen om flesvoeding te geven is dat ook prima. Het is ook een volwaardige voeding. Of je nou de fles of de borst geeft: je kindje heeft evenveel voeding nodig. Het enige verschil is dat je bij flesvoeding precies ziet hoeveel hij of zij krijgt. Hoe vaak je baby wil drinken, hangt niet af van borst- of flesvoeding, maar van zijn of haar behoeftes. Meer informatie over flesvoeding kun je ook vinden op de site van het Voedingscentrum.

Waarvoor kies jij/heb jij gekozen borstvoeding of flesvoeding? Hoe lang heb je borstvoeding gegeven/ wil je het gaan geven?

Deze blog wordt je aangeboden door SKSG, al 115 jaar de grootste aanbieder van goede en leuke kinderopvang in de Stad Groningen en omstreken.

Altijd dichtbij!

SKSG – Je kind in vertrouwde handen

Meer lezen? Bekijk hier onze andere blogs:

40282483 - the colorful words "blog" made with wooden letters next to a pile of other letters over old wooden board.
Plan nu een rondleiding  en ontvang een gratis goodiebag

Inschrijven

banner1