Je baby voeden op het werk?!

Het kan bij SKSG locatie UMCG

Sinds voorjaar 2020 heeft het UMCG een kinderopvang op eigen terrein, maar tot een grote opening is het door corona nooit gekomen. Daarom vroegen we Anjette Kruize, moeder van Pippa (10 maanden) en werkzaam op de afdeling Audit en Riskmanagement bij het UMCG naar haar ervaring. Hoe bevalt het eigenlijk bij SKSG locatie UMCG?

Sinds Pippa 3 maanden is, gaat ze naar de kinderopvang bij het UMCG. Ideaal zegt Anjette: “Omdat het letterlijk naast de deur is, kun je ter plekke borstvoeding geven. Er is zelfs een speciaal kamertje voor ingericht. Dat ging altijd in goed overleg met de pedagogisch medewerkers. Zij hielden er ook rekening mee als het een keer niet goed uit kwam”. Op die manier is er snel nauw contact gekomen met de medewerkers.

“Als een baby’tje nog niet goed zelf in slaap kan komen, dan neemt een leidster het in de draagzak.”

Inmiddels is Pippa 10 maanden en vindt ze het superleuk op de opvang. “De eerste keer na de lockdown sputterde ze even tegen, maar nu wil ze weer meteen naar binnen. Ze zit op een gemengde groep van 0 tot 4 jaar, en die andere kinderen vindt ze heel interessant. Zo krijgen ook de kleinste baby’s van alles mee. Als de peuters in de tuin gaan spelen, zit de baby ook lekker buiten op schoot. En als een klein baby’tje nog niet goed zelf in slaap kan komen, dan neemt een leidster haar in de draagzak. Ze passen zich echt aan op het ritme van de kinderen.”

Dat goede onderlinge contact is het allerbelangrijkste, geeft Anjette aan. Iedere ochtend nemen ze de tijd om even te praten, en overdag krijgt ze foto’s of een verslag in het dagboek. “Maar ook als het niet lekker loopt, dan vertellen ze het gewoon. En dat is denk ik het fijnste, dat je weet dat je erop kunt vertrouwen. En wat is er nou lekkerder, dan ’s avonds uit je werk lopen en meteen bij je kindje te zijn?”