Ouders van SKSG: Crinela Babei maakt gebruik van 24/7 noodopvang

Sinds de laatste week van maart bieden we flexibele 24-uurs noodopvang aan. Deze vorm van opvang is tijdens de maatregelen rondom het coronavirus, speciaal bedoeld voor ouders die voor hun vitale beroep ook ’s avonds en ’s nachts op de been zijn. Heel wat ouders uit Groningen en het Westerkwartier klopten bij ons aan. Crinela Babei was één van die ouders. Haar twee oudsten redden zich prima, maar voor haar jongste van bijna anderhalf jaar oud, kwam deze 24-uurs noodopvang als een geschenk uit de hemel. “Het bevalt me echt uitstekend! Ik werk in ploegendienst bij een bedrijf in Roden en ben vaak ’s nachts aan het werk. Via de noodopvang van SKSG hebben we kennis mogen maken met gastouder Olga. Wat een fantastische vrouw is dat! Ze heeft sinds de allereerste minuut dat ze binnenkwam een hele mooie klik met Miguel, mijn jongste. Alsof ze elkaar al jaren kennen. Ze doen hele leuke dingen samen, zoals knutselen en naar buiten. Olga past zich volledig aan ons aan. Dat is echt heel fijn.”

Een rollercoaster, daar zat Crinela in, de afgelopen weken, maar inmiddels zit het gezin wel weer in wat rustiger vaarwater. Opvang voor Miguel is geregeld en haar eigen werk kan Crinela nu weer goed oppakken: “Toen vorige maand bekend werd welke maatregelen getroffen werden, had ik eerst niet echt door wat dit voor ons betekende. Pas toen het tot me doordrong, raakte ik eigenlijk best een beetje in paniek. Ik ben alleenstaande moeder en ik heb mijn baan absoluut nodig. Hoe ging ik dit oplossen? Gelukkig was mijn werkgever gelijk in het begin al heel coulant en meedenkend, dus ik kon me richten op het regelen van alles thuis. Het heeft wel even geduurd voor Olga bij ons binnenwandelde, maar nu ze er is, wil ik haar eigenlijk niet meer kwijt. Maar ik weet natuurlijk nog niet hoe het allemaal gaat lopen, de komende tijd. Zolang ik goede opvang heb voor Miguel, ben ik blij!”

Crinela Bebei (38) is moeder van Esme (16), Amber (14) en Miguel (1).  Ze werkt als verspaner in opleiding bij VDL Wientjes in Roden. Zelf woont ze in Groningen. Ze heeft de afgelopen weken gebruik gemaakt van 24/7 Noodopvang van SKSG. Gastouder Olga kon het gelijk al zeer goed vinden met Miguel en de klik was wederzijds!