Ouders van SKSG: portret van Rozemarijn, Ulbe en Tin

Voor iedereen is dit een bijzondere tijd, maar ook zeker voor ouders. Hoe pakken al die ouders die met hun kinderen thuiszitten het eigenlijk aan? Hoe combineren zij hun werk, met het huishouden en de zorg voor hun kind(eren)? Of maken ze dankbaar gebruik van noodopvang bij SKSG, omdat ze een een vitaal beroep uitoefenen?

Voor Rozemarijn, Ulbe en hun dochtertje Tin (1,5) is het af en toe even puzzelen, maar ze maken er vooral een leuke en gezellige tijd van. Rozemarijn is deeltijd docent en haar vriend Ulbe is fysiotherapeut. Rozemarijn: “Rond 06.00u gaat onze ‘wekker’ en horen we Tin gezellig kletsen vanuit haar bedje. We ontbijten samen en daarna ga ik werken. Meestal tot het eerste snack-momentje om 10.00 uur. Dan krijgt Tin een stukje fruit en kan Ulbe aan het werk totdat we met z’n allen een broodje gaan eten rond 11.30 uur. Daarna gaat Tin naar bed voor haar middagslaapje en kunnen we allebei aan het werk of aan de slag met het huishouden.

Bij de mooie zomerse lentedagen zijn we ook graag in onze tuin bezig. Omdat we allebei deeltijd een vitaal beroep hebben, kan Tin één dag per week naar de opvang. Normaal gaat ze naar Engelbert, maar nu gaat ze naar de Krullevaar in Meerstad. Op de dagen dat Tin naar de noodopvang gaat, rooster ik mijn online lessen en kan Ulbe online behandelingen plannen met zijn cliënten. We missen de continuïteit van de opvang wel, maar ook de sociale omgang met andere kinderen en de zorg en toewijding van de pedagogisch medewerkers. We hebben het thuis regelmatig over de opvang en dan roept Tin ‘Soe soe’, oftewel Soetie, één van die lieve pedagogisch medewerkers van Engelbert. De andere namen vindt ze nog wat lastig. Tin mist de continuïteit ook wel een beetje. Ze wordt echt een prinsesje nu, aangezien ze alle aandacht van ons krijgt. Hopelijk kan ze snel weer naar de Lieveheersbeestjes van Engelbert!”

 

SKSG in tijden van corona. Voor ouders van kinderen die normaal naar de opvang gaan, is dit een bijzondere tijd. Maar natuurlijk ook voor kinderen waarvan de ouders werkzaam zijn in een vitaal beroep, is dit een hele gekke tijd. Rozemarijn, Ulbe en Tin is het eerste gezin dat we portretteren in deze nieuwe serie. Rozemarijn is deeltijd docent en Ulbe is fysiotherapeut. Hun dochtertje Tin, van 1,5 jaar oud, gaat normaliter een aantal dagen naar de opvang bij SKSG Engelbert. Tijdens de coronamaatregelen maken ze één dag in de week gebruik van noodopvang en gaat Tin naar SKSG Krullevaar in Meerstad.