BSO in de natuur

Woon je in de stad, en heb je een kleine tuin of misschien wel helemaal geen tuin? Dan vind je het waarschijnlijk net zo belangrijk als wij dat je kind op de BSO lekker in de natuur kan ravotten. Buiten spelen op de buitenschoolse opvang is natuurlijk ontzettend gezond, maar onderschat ook niet wat je kind hier allemaal leert! Vies weer kennen we bij SKSG niet. Hup, in de regenjas, laarzen aan! Bij SKSG gaan we iedere dag naar buiten!

SKSG BSO natuur outdoor

Schuilt er een echte Freek Vonk in jouw kind?

 

Check de Natuur-BSO’s

Elke dag naar buiten

Groente of fruit kweken in eigen moestuin, bijen of andere insecten leren kennen, bloemen zaaien en waar mogelijk voor dieren zorgen; de kinderen die aan de zorg van SKSG zijn toevertrouwd komen op verschillende manieren in contact met natuur. Hoe maak je veilig een kampvuur? Welke kriebelbeestjes wonen er in de sloot? Van balanceren over een slackline tot elkaar achterna zitten in de bosjes… het is allemaal razend belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Niet alleen ontwikkelt je kind hiermee zelfstandigheid, ook stimuleert het zijn ontdekkingszin, durf en respect voor de natuur!

SKSG laarsjes BSO natuur outdoor

Ben jij niet bang om vies te worden?

En heb jij ook zin om naar zo’n leuke BSO te gaan? De SKSG natuur-BSO’s liggen op unieke locaties, aan een park of in de landerijen. Dit zijn de locaties van de filmpjes:

SKSG Break Out

SKSG Bredero

SKSG Kastanjeplein

SKSG Stadspark

SKSG is een duurzame kinderopvang

Dat kinderen bij ons kennis maken met de natuur vloeit voort uit één van onze belangrijkste ambities: een duurzame kinderopvang zijn. Daarbij houdt duurzaamheid veel meer in dan alleen het kennismaken met de natuur. Wij verstaan onder duurzaamheid het streven om ‘met alles wat in je vermogen ligt te zorgen voor het kapitaal van morgen’. Dit uitgangspunt is terug te vinden in onze dagelijkse manier van werken, in ons pedagogisch beleid, ons personeelsbeleid en in ons (solide) financieel beleid. Dit streven naar duurzaamheid gebeurt in samenwerking en wisselwerking met de omgeving en de ouders en onze partners als IVN en Koploperproject Groningen. Het is onze ambitie om bij SKSG de natuur- en duurzaamheidsambassadeurs van de toekomst te kweken!

IEDERE DAG NAAR BUITEN

IEDERE DAG NAAR BUITEN

In de natuur kun je ontspannen én inspannen.

RISICOVOL SPELEN

RISICOVOL SPELEN

Leer je grenzen kennen en vind zelfvertrouwen.

GEZOND ETEN

GEZOND ETEN

De kinderen gieten de fruitstruiken en plukken naar hartenlust.

SLECHT WEER BESTAAT NIET

SLECHT WEER BESTAAT NIET

In plassen stampen vinden wij geweldig! Jij ook?