Pedagogisch beleid

Op al onze locaties,  zowel de kinderdagopvang, de peuterspeelzaal, de buitenschoolse opvang en de gastouderopvang, richten wij onze kinderopvang zo in dat kinderen het beste uit zichzelf kunnen halen. Omdat ieder kind uniek is en zich op een andere manier ontwikkelt, hanteren wij meerdere pedagogische werkwijzes. In ons Pedagogisch Beleid kun je alle informatie vinden over het activiteitenaanbod, de educatieve programma’s die we gebruiken en de visie en uitgangspunten die daaraan ten grondslag liggen. En wil je meer weten over onze babygroepen? In dit document vind je alles over onze werkwijzen en hoe wij er elke dag weer voor zorgen dat baby’s begeleid worden in hun ontdekkingstocht!

Algemene pedagogische & praktische informatie

In onze documenten Algemene informatie voor KDV ouders & Algemene informatie voor BSO ouders geven we algemene pedagogische en praktische informatie. Deze informatie heeft betrekking op alle kinderdagverblijven en peuterspeelzalen of buitenschoolse opvang en past binnen de uitgangspunten die in ons pedagogisch beleidsplan beschreven staan. Een enkele keer zal op een locatie op een bepaald punt afgeweken worden van deze pedagogische en praktische informatie. Dit staat beschreven in de locatiewijzer van jouw locatie.

Locatiewijzer kindcentra

In de locatiewijzer vertellen we, met in ons achterhoofd de pedagogische uitgangspunten, waarin jouw kindcentrum zich onderscheidt van andere kindcentra.  Ook kun je hier praktische informatie vinden over de openingstijden, speciale producten die geboden worden, huisregels en contactgegevens. De locatiewijzer kun je downloaden op de website van je eigen kindcentrum.

Voedingsbeleid

Volgens onze overtuiging kun je niet vroeg genoeg beginnen met het aanleren van een gezonde leefstijl, en gezonde voeding is daar een belangrijk onderdeel van. Daarom bieden we op onze kindcentra goede, verantwoorde en gezonde voeding aan: voeding die passend is bij de leeftijdsfase waarin het kind zit, voeding die voor elk kind de basis geeft voor elke dag. In voedingsbeleid lees je meer over gezonde voeding bij SKSG.