Een gezonde maaltijd voor iedereen in Groningen binnen handbereik

Datum:

Begin november start in Groningen een nieuw concept voor ouders en verzorgers met overvolle agenda’s: Maaltyd. Maaltyd biedt een smakelijke en écht gezonde koelverse kant-en-klaar maaltijd voor alle Groningse kinderen en hun ouders of verzorgers. De maaltijden worden speciaal ontwikkeld op basis van het smaakprofiel van kinderen, zodat zij plezier gaan beleven aan het eten van écht gezonde en uitgebalanceerde maaltijden.

De avondspits met meer kwaliteitstijd

De avondspits. Je kent ‘m wel. De tijd tussen 17.00 en 19.00 uur die tot de nok aan toe gevuld is met van alles dat snel moet gebeuren. Kinderen ophalen van de opvang, boodschappen halen, eten koken. Plus natuurlijk: badderen, pyjama’s aan, tanden poetsen, verhaaltje lezen en in bed stoppen. En zit je dan eindelijk op de bank, kom je erachter dat de kledingkasten leeg zijn, maar de wasmanden vol zitten en dat de woonkamer ook wel weer eens een rondje stofzuiger kan gebruiken.

Elke dag een gezonde en uitgeblanceerde maaltijd. Hoe dan?

Al wanneer het einde van de werkdag in zicht komt, begin je te malen. Wat zullen we vanavond eten? Eigenlijk heb je helemaal geen tijd om echt uitgebreid te koken vandaag. In de vriezer liggen nog een paar pizza’s. Maar dat is natuurlijk niet gezond. Even snel een boterhammetje smeren evenmin. En loop je dan eindelijk door de supermarkt, schittert de creativiteit helemaal door afwezigheid, dus pak je maar wat je eigenlijk altijd pakt. Wanneer je thuis komt, houden je kinderen je een spiegel voor: ‘Eten we nu alwéér sperzieboontjes?’ Tsja. Geef ze eens ongelijk. Je wilt natuurlijk het liefst dat je kinderen elke avond een gezonde en uitgebalanceerde maaltijd krijgen, die niet bol staat van de e-nummers. Dat zij elke dag hun aanbevolen portie groente, vitamines, eiwitten en goede vetten krijgen. Maar hoe dan?

Meer kwaliteitstijd voor jou en je kind

Maaltyd: gezond eten op drukke dagen

Maaltyd is speciaal ontwikkeld voor deze hectische momenten. Maaltyd verzorgt smakelijke en echt gezonde kant-en-klaar maaltijden voor álle Groningse kinderen en hun ouders. De maaltijden zijn koelvers en worden speciaal ontwikkeld met producten die passen bij het smaakprofiel van jouw kind. In de maaltijden zitten geen onnatuurlijke smaakversterkers, onnodige verzadigde vetten en kunstmatige suikers.

De maaltijden zijn koelvers en elke maaltijd wordt voorzien van een handige instructie over hoe je de maaltijd thuis kunt opwarmen. Omdat de maaltijden voor iedereen toegankelijk zijn, ligt de prijs laag. Vanaf € 5,- p.p. kunnen gezinnen elke doordeweekse avond een gezonde maaltijd op tafel zetten.

Hoe werkt Maaltyd?

  • Stap 1: je bestelt drie dagen van tevoren je maaltijden via Maaltyd.nl.
  • Stap 2: je haalt je koelverse maaltijd op bij één van de twee uitgiftepunten van SKSG. Dit kan tussen 16.00 en 18.00 uur.
  • Stap 3: thuis zet je de oven aan en volgt de opwarminstructie van jouw Maaltyd.
  • Stap 4: lekker en gezond eten met het hele gezin en meer tijd om samen te zijn en te genieten van elkaar.

Doordat je drie dagen van tevoren je bestelling plaatst, kan Maaltyd precies bepalen hoeveel maaltijden er per dag gemaakt moeten worden. Zo wordt onnodige voedselverspilling voorkomen en weet jij precies op welke dagen je in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten.

Koken en voeding Maaltyd op tafel Groningen

Pilot Beijum en Korrewegwijk

Maaltyd is een initiatief van SKSG. Het concept is ontwikkeld, omdat SKSG droomt van gelijke kansen voor álle kinderen. Wij weten dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het aanleren van een gezonde leefstijl en hoe belangrijk een gevarieerde en uitgebalanceerde maaltijd is voor kinderen en hun ouders of verzorgers. Maaltyd start met een pilot in de wijken Beijum en Korrewegwijk. De pilot start begin november. Vanaf 8 november kunnen de eerste maaltijden afgehaald worden bij één van deze locaties:

Ben je benieuwd geworden en wil je heel graag eens proeven van een gezonde Maaltyd? Check Maaltyd.nl voor meer informatie.

ÉCHT GEZONDE KOELVERSE MAALTIJD

ÉCHT GEZONDE KOELVERSE MAALTIJD

Maaltyd verzorgt smakelijke en echt gezonde kant-en-klaar maaltijden. De maaltijden zijn koelvers en worden speciaal ontwikkeld met producten die passen bij het smaakprofiel van jouw kind.

MEER KWALITEITSTIJD VOOR JOU EN JE KIND

MEER KWALITEITSTIJD VOOR JOU EN JE KIND

Geen last-minute boodschappen halen of nog lang in de keuken staan om het eten te bereiden. Je haalt de maaltijden voor jou en je gezin, plaatst deze volgens de instructie in de oven en eten maar. Meer tijd en aandacht voor jezelf en je kind.

PILOT IN TWEE WIJKEN IN GRONINGEN

PILOT IN TWEE WIJKEN IN GRONINGEN

De pilot draait in de Korrewegwijk en Beijum in Groningen. De besteld drie dagen van te voren. Vanaf € 5,- p.p. kun jij op deze manier elke doordeweekse avond een gezonde maaltijd op tafel zetten.