overlay

Gastouderopvang

Zoek je kleinschalige opvang waarbij je kind wordt opgevangen in een gewone gezinssituatie? Of wil je dat jouw kind thuis opgevangen wordt? Dan is SKSG Gastouderopvang iets voor jou! Gastouderopvang is kleinschalige en flexibele kinderopvang op maat. Deze opvang voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar vindt plaats in een huiselijke sfeer en kinderen zien altijd hetzelfde vertrouwde gezicht van de gastouder. 

Gastouderopvang

Altijd een vertrouwd gezicht

Bij onze gastouders in Groningen en omgeving worden kinderen opgevangen in kleine en rustige groepjes van maximaal zes kinderen. Ieder kind krijgt zo de zorg en aandacht die hij of zij nodig heeft. Het kind ziet altijd hetzelfde vertrouwde gezicht van de gastouder, waardoor deze opvang erg geschikt is voor baby’s en jonge kinderen. Ook oudere kinderen die zich minder thuis voelen in een grote groep, komen na een lange schooldag tot rust bij de gastouder en kunnen hier lekker spelen. Alle kinderen zijn op hun plek bij gastouderopvang!

Gastouderopvang - speeltuin gastouders

Flexibele opvang

Omdat je de opvangdagen en -uren in overleg met de gastouder bepaalt,  is gastouderopvang erg geschikt voor als je flexibele werktijden hebt. In principe wordt je kind overdag opgevangen, maar in overleg kan je kind eventueel ook ’s avonds, ’s nachts of in het weekend worden opgevangen, mits hiervoor gastouders beschikbaar zijn.
Voor kinderen van 0-4 jaar geldt een minimum van 32 uur per maand, van gemiddeld 8 uur per week. Voor kinderen van 4-12 jaar geldt een minimum van 20 uur per maand van gemiddeld 5 uur per week. Gastouderopvang gaat niet per dagdeel: de daadwerkelijk afgesproken uren worden berekend. Heel flexibel dus!

Gastouderopvang naar wens

Gastouderopvang bij jou thuis

Je kunt bij SKSG ook kiezen voor opvang bij jou thuis. De gastouder komt bij de ouders thuis in Groningen en omgeving voor de opvang van de aanwezige kinderen. Voor kinderen geeft het rust dat ze in hun eigen omgeving kunnen blijven, en voor ouders geeft het rust dat ze hun kinderen nergens naar toe hoeven te brengen. Deze vorm van opvang is vooral interessant voor gezinnen met minimaal twee kinderen. Kijk hier voor meer informatie over gastouderopvang aan huis.

Group Of Young Girls Hanging Out In Park Together

Gastouderopvang afgestemd op jouw wensen

Elk gastgezin verschilt van samenstelling en dagritme, en daar kun jij je keuze natuurlijk op afstemmen als jij kiest voor een gastouder. Een aantal gastouders heeft de erkende training “Werken met baby’s” gevolgd.
Heb jij een peuter en wil je hem of haar iets extra’s bieden? Kies dan voor één van onze VVE-gecertificeerde gastouders. Zij werken met VVE-Kiki, een speciaal voor gastouderopvang ontwikkelde vorm van Voor- en Vroegschoolse Educatie.

 

Kwaliteit Gastouderopvang

Kwaliteit en veiligheid staat ook bij SKSG Gastouderopvang voorop. We voldoen aan alle wet- en regelgeving, alle locaties en gastouders worden gecontroleerd door de GGD.
Het inspectierapport daarvan kun je hieronder downloaden. Inspectierapporten van individuele gastouders zijn in te zien via deze website. Natuurlijk hebben ook alle medewerkers, gastouders en hun volwassen huisgenoten een verklaring omtrent gedrag (VOG).
Gastouderopvang werkt vanuit een eigen pedagogisch werkplan. Dit werkplan is samen met ouders en gastouders opgesteld.

SKSG besteedt aandacht aan deskundigheidsbevordering voor gastouders door middel van het organiseren van cursussen, themabijeenkomsten en inloopochtenden.

Meer weten of inschrijven

Wil je meer weten of wil je je inschrijven voor gastouderopvang? Lees meer over de bemiddelingsprocedure of neem contact op met SKSG Gastouderopvang, (050-317 1391 of goo@sksg.nl). Bekijk ook de tarieven of meld je meteen aan via het aanmeldformulier en kies voor de optie ‘Gastouderopvang’.

Wil je zelf gastouder worden?

Dat kan natuurlijk ook bij SKSG! Je werkt zelfstandig maar maakt deel uit van een enthousiaste groep gastouders. We organiseren maandelijks inloopochtenden waar alle ruimte is voor collegiaal overleg terwijl de kinderen samen kunnen spelen. Ook kun je met de kinderen meedoen met uitstapjes die SKSG organiseert. SKSG organiseert passende scholing voor gastouders in overleg met de Gastoudercommissie.
Belangstelling om gastouder bij ons te worden? Kijk op Gastouder worden.