overlay

Kidsmenu

Datum:

Ouders vinden verantwoorde, gezonde en bewuste voeding voor hun kinderen steeds belangrijker. Binnen SKSG wordt een gezond voedingsbeleid gehanteerd, maar in restaurants en eetcafés staat vaak nog een ongezond kindermenu op de kaart. Diverse partijen in Groningen willen daar wat aan doen en roepen eetgelegenheden in de stad Groningen op om mee te doen aan Kidsmenu 2.0.

De BSO-kinderen van SKSG gaan met behulp van voedingsdeskundigen zelf aan de slag om gezonde én lekkere kindermenu’s te bedenken. Uit alle inzendingen wordt een winnaar gekozen. Het winnende menu komt vanaf januari 2020 bij de aangesloten restaurants en eetcafés op de menukaart te staan. Eetgelegenheden in Groningen die hier aan mee willen doen en voorop willen lopen om kinderen gezonder te laten eten, kunnen zich aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.

SKSG werkt samen met Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), Jong Leren Eten, Jumbo Groningen (Maripaan Groep), Stichting Kind & Voeding, UMCG Healthy Ageing en HANNN om het Kidsmenu 2.0 op de kaart van restaurants te krijgen.

“Wij zijn natuurlijk erg trots dat het Kidsmenu 2.0 van onze kinderen op de kaart komt, en ook voor eetgelegenheden zelf is het aantrekkelijk om mee te doen. Niet alleen omdat er een gezond én lekker kindermenu op de kaart komt, maar ook omdat de restaurants zo onder de aandacht komen van duizenden ouders en kinderen in en rondom Groningen,” aldus Enno van der Werff, algemeen directeur van SKSG.

Kidsmenu

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.