overlay

Kinderdagopvang

Ben je op zoek naar een veilige en vertrouwde plek voor je kind voor als jij aan het werk bent? Op onze peuterspeelzalen en kinderdagopvang is jouw kind het hele jaar door in goede handen! Onze pedagogische professionals geven jouw kind volop aandacht, begeleiding en verzorging in een vertrouwde, vaste groep. De optimale ontwikkeling van jouw kind staat bij ons voorop. Speelgoed en activiteiten op het kinderdagopvang zijn afgestemd op de leeftijd van de kinderen en de ruime speelplaatsen en tuinen zijn met zorg ingericht. En als jij aan het werk bent, blijf je toch op de hoogte van de belevenissen van jouw kind met de SKSG App.

Talenten ontwikkelen

Er is veel te zien en te ontdekken op de kinderdagopvang! Je kind maakt kennis met zingen, voorlezen, bewegen en spelen met verschillende materialen. We werken met thema’s waar we leerzame activiteiten aan koppelen. Zo stimuleren we jouw kind in de emotionele en sociale ontwikkeling. Om de kindontwikkeling van de peuters optimaal te ondersteunen, maken we gebruik van een VVE-programma (voor- en vroegschoolse educatie). We gaan elke dag met de kinderen naar buiten, zodat ze ook volop de natuur kunnen ontdekken.

Kinderdagopvang gezonde voeding

Gezonde voeding

Wij willen jouw kind helpen bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Dat is één van onze belangrijkste uitgangspunten. Alle activiteiten hebben we zo georganiseerd dat de aan onze zorg toevertrouwde kinderen (spelenderwijs) een gezonde leefstijl tot zich nemen. ‘Jong geleerd is oud gedaan’, luidt een oud gezegde, en dat geldt al helemaal voor gezonde gewoontes en gebruiken. Daarom bieden we op onze kindcentra goede, verantwoorde en gezonde voeding aan die past bij de leeftijd van jouw kind en een goede basis geeft voor de dag. Jouw kind leert gevarieerde producten en smaken kennen. Je leest meer over gezonde voeding in het voedingsbeleid van SKSG.

Voorlezen Kinderdagopvang

Engelstalige opvang

Wist je dat SKSG ook Engelstalige opvang biedt? Engelssprekende kinderen van 0 – 4 jaar oud kunnen zowel terecht bij onze Daycare als bij de Preschool. In samenwerking met de internationale afdeling van de GSV (Groningse Schoolvereniging) biedt SKSG een speciaal Engelstalig voorschools programma. Dit programma ondersteunt je kind bij de benodigde vaardigheden voor de basisschool. Lees hier meer over de SKSG Preschool en Daycare.

Tekenen antroposofische kinderopvang

Antroposofische opvang

SKSG heeft hart voor jouw kind en vindt dat het de best passende kinderopvang verdient. Daarom bieden wij ook antroposofische opvang op de locatie SKSG Toverlantaarn. De antroposofie is een spirituele filosofie gebaseerd op de leer van Rudolf Steiner (1861-1925). Bij deze pedagogie gaan we er vanuit dat kinderen zich zelfstandig kunnen ontwikkelen door goed te kijken naar de wereld en de volwassenen om hen heen. Lees meer over de Antroposofische opvang.

Rondleiding aanvragen?

Je kunt vrijblijvend een rondleiding inplannen op één van onze kinderdagverblijven bij jou in de buurt. Neem direct contact op met de kinderdagopvang van je keuze of plan een rondleiding in via de website. Heb je vragen? Kijk bij de veelgestelde vragen of bel SKSG Klantadvies via 050 317 13 90.