Kinderen SKSG gaan voor meer gezonde jaren

Datum:

PERSBERICHT

Ook dit jaar sluit SKSG weer aan bij De Week van Meer Gezonde Jaren. Dit jaar staat de week in het teken van ‘in beweging’. Een onderwerp dat in de visie van SKSG een belangrijke rol speelt waar het gaat om kindontwikkeling. De Week van Meer Gezonde Jaren vindt plaats van vrijdag 2 tot 11 oktober. Samen met partners Gemeente Groningen, HANNN, UMCG en IVN organiseert SKSG activiteiten die volledig op het thema aansluiten. Uiteraard wordt er rekening gehouden de richtlijnen van het RIVM.

Floor Kinderburgemeester 2020

Bezoek van Kinderburgemeester Floor

Op maandag 5 oktober krijgt de locatie SKSG Oranje nabij het Noorderplantsoen hoog bezoek van Kinderburgemeester Floor. Floor gaat onder andere met de kinderen in gesprek over ‘wat beweegt jou’, ‘wat is je droom’ en ‘wat wil je graag veranderen’.  Floor wil zich tijdens haar ambtstermijn onder meer inzetten voor arme kinderen, zodat zij ook kunnen sporten en bewegen.

Excursie van het IVN

De kinderen van SKSG Toermalijn in Vinkhuizen gaan woensdagmiddag letterlijk in beweging. Ze gaan Het Roege Bos in voor een uitdagende wandeling. Guido Lek van IVN Natuureducatie verzorgt de excursie. Al struinend gaan de kinderen op zoek naar kleine diertjes en kriebelbeestjes. Op deze manier ontdekken en ervaren de kinderen dat buiten zijn leuk is en overal wel iets te ontdekken valt.

Doktersdates UMCG

In samenwerking met het UMCG stonden ook speciale doktersdates op het programma, waarbij dokters op bezoek zouden komen op een drietal BSO locaties van SKSG. Helaas kunnen deze door de verscherpte maatregels rondom het coronavirus niet doorgaan. De dokters zijn nu hard nodig in het UMCG zelf. Mocht het in de toekomst wel weer mogelijk zijn, dan worden de dates alsnog gepland.