Kinderen van SKSG lopen massaal mee met Plantsoenloop

Datum:

Op zaterdag 6 november lopen maar liefst 150 kinderen van SKSG mee met de 63ste Plantsoenloop. De kinderen onder 6 jaar worden begeleid door één van hun ouders of verzorgers. Wij vinden het belangrijk dat kinderen voldoende bewegen. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het aanleren van een gezonde leefstijl.

Door te sporten voel je je gezonder, fitter en sterker. Sporten en bewegen is goed voor kinderen omdat het hun conditie verbetert en het samen met gezonde en gevarieerde voeding het gewicht van kinderen op peil houdt. Kinderen krijgen sterkere botten en spieren en hun afweersysteem wordt versterkt. Bewegen is goed voor alle ontwikkelingsbieden van kinderen. Daarom is op alle locaties van SKSG veel aandacht voor sport en beweging.

Plantsoenloop Groningen 2021 SKSG ON THE ROAD

Sociale ontwikkeling

Volgens ons ligt de kracht van sporten in de sociale ontwikkeling. Door samen te sporten en te bewegen leren kinderen samenwerken, omgaan met winnen en verliezen en het verleggen van eigen grenzen. Plezier in sport en bewegen staat daarbij voorop. Je bent lekker actief bezig en uiteraard gaan de kinderen elke dag naar buiten, wat ook hartstikke gezond is.

Juist omdat SKSG dit zo belangrijk vindt, heeft de kinderopvangorganisatie sinds een aantal jaren speciale Sport BSO’s. Is je kind al dat stilzitten zat of vind je dat jouw kind wel wat extra beweging kan gebruiken? Dan kun je één of enkele dagen per week gebruik maken van deze Sport BSO’s.

Meer informatie over Sport BSO’s

De Sport BSO’s van SKSG werken samen met verschillende scholen in de omgeving. Wanneer je jouw kind aan wilt melden, of je hebt nog vragen over het aanbod, dan staan de collega’s van Klantadvies voor je klaar. Bellen kan naar 050-317 13 90, WhatsApp via 06- 49 49 49 21 of mailen naar klantadvies@sksg.nl.

Plantsoenloop Groningen 2021 SKSG Sport en Bewegen