Lekker met modder gooien tijdens SKSG Modderdag

Datum:

SKSG organiseerde op maandag 29 juni allerlei modderige activiteiten in het kader van Modderdag. Zo werden bij de locatie Oranje de Modderspelen georganiseerd, maar ook op andere locaties speelden de kinderen de hele dag met zand, water en modder. “Hoe krijg je kinderen thuis achter de iPad weg? Nou, zo dus!” aldus de enthousiaste reactie van één van de ouders over Modderdag.

Modderspelen en modderdiploma

SKSG organiseert elk jaar tal van activiteiten rondom Modderdag. Kinderen van alle BSO’s van SKSG gaan dan in groepsverband de strijd aan in de modder. Dit jaar hadden vier studenten van de strategische samenwerkingspartner Hanzehogeschool, ondanks de maatregelen rondom het coronavirus, een leuk en uitdagend programma georganiseerd bij SKSG Oranje, onder de naam Modderspelen. De kinderen van deze locatie gingen, samen met kinderen van SKSG Paleis, in teams de strijd aan met elkaar aan. Het doel? Zo vies mogelijk worden. Onder andere stonden kwalleballen, modderwerpen en een modderestafette op het programma. De kinderen hadden een geweldige middag en konden lekker ravotten in de modder. Na de activiteiten werden de kinderen netjes schoongespoeld.

Alle locaties van SKSG organiseerden daarnaast ook nog hun eigen activiteiten rondom Modderdag. Moddersoep maken, verven met water en andere modderige spelletjes. De kinderen van SKSG konden zelfs hun eigen officiële Modderdagdiploma verdienen.

buiten spelen in Ontdektuin SKSG Baloe | Peuterspeelzaal Kinderopvang Oosterparkwijk Groningen

Buitenspelen tijdens Modderdag

SKSG richt zich met haar activiteitenprogramma op vijf thema’s om er zorg voor te dragen dat kinderen zich zo breed mogelijk ontwikkelen. Op deze manier ontdekken ze wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. De pijlers die centraal staan in het activiteitenaanbod zijn:

  • Koken & Voeding
  • Sport & Beweging
  • Wetenschap & Techniek
  • Natuur & Duurzaamheid
  • Kunst & Cultuur

Modderdag wordt georganiseerd in het kader van de pijler Natuur & Duurzaamheid. Bewegen en buitenspelen zijn belangrijk elementen in kindontwikkeling en spelen een essentiële rol binnen het pedagogisch beleid van SKSG. Daarom gaan de pedagogisch medewerkers elke dag met de kinderen naar buiten.

IVN Natuur Educatie

Modderdag is een initiatief van het IVN Natuur Educatie, partner van SKSG. Tijdens Modderdag staat het vrij spelen met de elementen water en zand centraal. Kinderen krijgen de ruimte om modder te maken, te ontdekken en te beleven. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met – en in – de natuur.