SKSG doneert achttien fietsen aan vijf basisscholen in Groningen

Datum:

SKSG doneert in samenwerking met Omarm Groningen en Spaak Koffie & Koers achttien fietsen aan vijf verschillende basisscholen in Groningen. Donderdag 18 maart maakten een aantal leerlingen van openbare Jenaplanschool Swoaistee de eerste testrit op de twee fietsen die aan deze school gedoneerd zijn. De andere zestien fietsen worden de komende dagen verdeeld over de andere basisscholen: CBS Tamarisk, OBS Pendinghe, OBS De Sterrensteen en OBS Karrepad. Met al deze scholen heeft SKSG een goede relatie, dus ook tijdens BSO-uren komen de fietsen voor de kinderen heel goed van pas.

Donatie fietsen 2

Niet elk kind heeft een fiets

Het is niet voor alle kinderen in de stad en regio vanzelfsprekend om een eigen, goede fiets te hebben. Hierdoor is het voor sommige kinderen erg lastig om mee te doen aan uitstapjes en activiteiten die niet in de buurt van de school worden georganiseerd. Omarm Groningen was al geruime tijd bezig om voor deze kinderen stevige fietsen van goede kwaliteit te regelen.

Donatie fietsen 3

De droom van SKSG als maatschappelijk betrokken organisatie is: gelijke kansen voor álle kinderen. Zij haken dus graag aan bij het project van Omarm Groningen. Samen met Spaak Koffie & Koers zijn er nu achttien stevige kinderfietsen rijklaar.

Omarm Groningen tegen armoede 1

Over Omarm Groningen

Omarm Groningen is een Gronings platform tegen armoede. Ze zoeken doorlopend de samenwerking op met ondernemende partijen uit de regio, om samen de strijd aan te gaan tegen armoeden. Wij vinden dat we alleen samen armoede kunnen bestrijden. Omarm Groningen brengt samen, zorgt voor actie en regelt resultaat.