overlay

SKSG Goes Green

Datum:

Na twee sportieve en beweeglijke maanden staat nu het volgende thema voor de deur: SKSG Goes Green!  In de maanden mei en juni staan er allemaal activiteiten op de planning die te maken hebben met natuur & duurzaamheid. We zetten de hoogtepunten voor je op een rij.

De live Dome show in DOT, ‘’sterrenkunde’’

Het kick-off evenement van het thema is op donderdag 2 mei in DOT. De 6+kinderen stappen in een ruimteschip om van planeet naar planeet te vliegen in hét fulldome 3D-koepeltheater van Groningen, terwijl medewerkers van het Kapteyn astronomical institute van de Rijksuniversteit Groningen meer vertellen over wat ze allemaal zien. De RUG organiseert deze kindershow voor het eerst, speciaal voor SKSG. Wat een prachtige ervaring!

SKSG Date de Imker

Na het succesvolle Date de topsporter bij de vorige pijler, nemen imkers Bart en Marjolijn de kinderen nu mee in de prachtige tuinen van de Stadsboerderij de Wiershoeck. De kinderen mogen een kijkje nemen in een bijenstal en komen alles te weten over bijen en over het werk van een echte imker.

Modderdag

Natuurlijk doen we ook dit jaar weer mee aan Modderdag. Er staat een modderige dag op het programma waarbij kinderen letterlijk helemaal kunnen opgaan in de natuur!

Natuurlijk staan er nog veel meer groene activiteiten en activiteiten om kinderen meer bewust te maken van natuur en duurzaamheid op het programma. We gaan bijvoorbeeld de hoeveelheid afval meten en we leggen contact met 4Green Foundation: Het zeilschop dat rond de wereld reist met de krachten van de wind, water en de zon.

Houd onze socialmediakanalen in de gaten voor alle belevenissen de komende maanden!