SKSG Summerfun4all

Datum:

De temperaturen lopen op, scholen sluiten voor de zomervakantie … en dat betekent dat het weer tijd is voor SKSG Summerfun! Tijdens de zomermaanden organiseren we allemaal toffe activiteiten voor kinderen van SKSG en daarbuiten.

SKSG zet in op een veilige, verantwoorde en veelvormige ontwikkeling van ieder kind van 0 tot 13 jaar. We willen alle kinderen gelijke kansen bieden en goede gewoontes aanleren waar ze in de toekomst wat aan hebben. Daarom organiseren we vanuit onze pijler Gelijk & Gelukkig activiteiten voor kinderen van SKSG én daarbuiten. Deze zomer laten we dit voor het eerst zien met Summerfun4all.

Discovery Kids

Op dinsdag 13 juli organiseren we samen met Forum Groningen de 3e editie van Discovery Kids. Tijdens dit event ervaren de kinderen op allerlei manieren wat wetenschap en techniek inhoudt. Met de activiteiten haken we aan bij hun nieuwsgierigheid. Dat is belangrijk, want wetenschap en techniek spelen een steeds grotere rol in onze samenleving.

Tijdens Discovery Kids ontdekken de kinderen op een leuke manier van alles over informatie- en communicatietechnologie, over mediawijsheid, maar ook over samenwerken, creatief denken en problemen oplossen.

SKSG On the road

Ook in de zomer gaat de SKSG camper op pad! De camper (met sport- en spelmateriaal!) wordt drie middagen uitgeleend tijdens speelfestivals op de camping aan de buurtspeeltuinverenigingen van Paddepoel (26 juli), Selwerd (2 augustus) en de Wijert (9 augustus).

BSLIM en SKSG at the Beach

Samen met BSLIM/ Huis voor de Sport Groningen organiseren we drie sport- en spelmiddagen op de stranden van Kardinge (14 juli), Hoogkerk (28 juli) en Hoornseplas (4 augustus). Tijdens deze middagen zijn alle kinderen uit deze wijken welkom.

Aan de slag voor een ander

Als kers op de taart staan twee dagen met Stichting Move op de planning, waarbij kinderen van SKSG Kameleon en SKSG Merdeka aan de slag gaan voor een ander. De kinderen gaan met elkaar in gesprek en verzinnen vervolgens een idee om ook echt iets te doen voor iemand anders.

Reguliere vakantieprogramma

Naast deze maatschappelijke activiteiten is er natuurlijk ook het reguliere vakantieprogramma van de Actieve BSO voor alle BSO locaties van SKSG. Informeer daarvoor bij de BSO locatie van jouw kind(eren).

Op naar een mooie zomer!