SKSG wint duurzaamheidsprijs

Datum:

Duurzaamheid staat bij SKSG hoog op de agenda. We vinden het belangrijk om samen kinderen, ouders/verzorgers en collega’s bewust te maken van duurzaamheid. Om geïnspireerd te raken, anderen te inspireren en connecties te maken hebben we meegedaan met het Koploperproject.

Winnaars Koploperproject

Winnaar Groningen Stad

Niet zonder resultaat! Want tijdens het Koplopersymposium van 8 april jl. zijn we tot winnaar uitgeroepen van Groningen Stad. Tijdens het symposium pitchten we samen met 20 andere toekomstbestendige ondernemers uit Groningen Stad en Groningen Zuidoost onze resultaten van het Koploperproject toekomstbestendig ondernemen. We zijn dan ook ongelofelijk trots op dit resultaat. Een prachtige bevestiging dat we duurzaam bezig zijn en een prachtige motivatie om door te gaan. SKSG is daarmee de meest duurzame kinderopvang van Groningen. De jury was zeer te spreken over de ongewone combinatie van verbinding van zowel het duurzaamheidsaspect als het sociale aspect binnen het project. Daarnaast waren ze onder de indruk van het feit dat we in alle opzichten rekening houden met de nieuwe generatie en kinderen reeds tot duurzaamheids-ambassadeurs maken.

Wat heeft het Koploperproject ons gebracht?

Het Koploperproject biedt mkb-bedrijven en andere organisaties de kans om effectief en doelgericht duurzaam te ondernemen. Samen met een aantal andere organisaties hebben we ons afgelopen anderhalf jaar beziggehouden met duurzaamheid. We zijn grondig doorgelicht en onze duurzame impact is gemeten. Ook hebben we ons bezig gehouden met de duurzame toekomst en gekeken waar we naartoe willen. Door deelname hebben we veel leuke, nieuwe contacten opgedaan. En we hebben inzicht gekregen in onze huidige stand van zaken. Want wat doen we al veel op het gebied van duurzaamheid!

Als ouder/verzorger weet je natuurlijk al dat we elke dag naar buiten gaan met de kinderen, dat veel van onze locaties moes- en ontdektuinen hebben, dat we een gezond voedingsbeleid hanteren en dat we dromen van gelijke kansen voor alle kinderen. Maar wist je ook dat wij een duurzaam inkoopbeleid toepassen? En dat we locaties hebben met zonnepanelen? En zelfs een waar we een pilot draaien met domotica? Ook proberen we zoveel mogelijk CO2 neutraal te rijden en is de bouw van onze nieuwe, duurzame locatie Knikdak sinds januari in gebruik.

Duurzaamheidsplan

Benieuwd wat dit betekent voor de toekomst? We gaan bezig met het vastleggen van een meerjaren duurzaamheidsplan waarin we ook een heldere visie op MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) formuleren op de toekomst van kinderopvang en onze rol daarin. We zijn namelijk heel erg trots en blij met deze prijs en we willen dat wat we nu al doen, vooral gaan vergroten en onze locaties nog duurzamer maken!