Speciale minimacamping in Groningen

Datum:

Iedereen verdient een leuke vakantie. Dat vonden ook de organisatoren van de speciale pop-up camping op het voormalig Suikerunieterrein. Twintig minimagezinnen kunnen hier de eerste week van augustus het ultieme vakantiegevoel beleven, compleet met tenten, zandstrandje en een vol activiteitenprogramma voor jong en oud.

Gratis camping voor Groningers

Het idee voor deze minimacamping is ontstaan bij Esmeralda Bos: ‘Ik wilde dit jaar graag met de kinderen op vakantie, maar alles wat er beschikbaar is, is zo duur!’ Via een aantal omwegen is begin juli het balletje voor de allereerste gratis camping op het festivalterrein van Paradigm gaan rollen. En dat balletje ging snel! Binnen vier weken is de speciale pop-up camping voor minimagezinnen een feit. De camping is gerealiseerd in samenwerking met Stadjerspas en Paradigm. Ook goede doelen, bedrijven en ondernemers uit de wijde omtrek hebben geholpen om de camping mogelijk te maken. Van Jumbo tot Lutje Geluk en van de Gemeente Groningen tot Quiet. Ook SKSG heeft haar steentje bijgedragen en heeft onder andere goodiebags uitgedeeld, met leuke leesboeken en spelletjes voor de kinderen.

De minimacamping is een camping die dit jaar als pilot gedraaid wordt, maar de wens is er wel om ook de komende jaren dit initiatief voort te zetten.

Droom van SKSG

Het initiatief van Esmeralda sluit naadloos aan op onze droom. Wij dromen van gelijke kansen voor álle kinderen. Ieder kind telt mee en ieder kind heeft recht op gelijke kansen in het leven. De juiste aandacht en begeleiding voor ieder kind zou een maatschappelijk recht moeten zijn, direct vanaf de geboorte. Alleen dán krijgen kinderen ook echt een eerlijke kans om hun talenten optimaal te ontplooien.