Toolkit Huisstijl

Durf te ontdekken! Doe dit met plezier en als jij het nodig hebt, weet dan dat wij er zijn. Een duwtje in de rug, een stimulerend ‘ga door!’ Zodat jij je kunt ontwikkelen tot het mooiste wat je kunt worden: jezelf!

Hieronder vind je alles wat jij wilt weten over onze huisstijl. Het logo van SKSG in verschillende varianten, ons eigen brandbook met alle richtlijnen en natuurlijk alle ins and outs van ons unieke kleurenpallet. Zo heb jij de basis van PR en communicatie van SKSG altijd binnen handbereik. We vullen deze pagina regelmatig aan en optimaliseren en actualiseren de beschikbaar informatie wanneer het nodig is. Mocht je toch iets missen of heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar Meike Emmelkamp, brand marketeer van SKSG.

Brandbook van SKSG
Logo van SKSG
De mooiste pay-off
Ons kleurenpalet
Lettertype en typografie
Iconen en stijlelementen
Presentatie en documenten

Brandbook SKSG

In het speciale brandbook van SKSG vind je alle regels en richtlijnen van onze huisstijl. Welk logo gebruik je op welke plek? Hoe zit dat eigenlijk met de typografie? Waar moet ik op letten wanneer ik de icoontjes van SKSG gebruik? Op al deze vragen – en meer – vind je antwoorden in dit brandbook.

Brandbook van SKSG

 

entree SKSG Doremi kinderopvang Peuterspeelzaal Helpman Groningen

Logo SKSG

Ons logo is herkenbaar en vertrouwd, maar toch eigentijds. We gebruiken het liefst de variant met roze en paars op een witte achtergrond. Als we een gekleurde achtergrond gebruiken, dan plaatsen we het logo volledig in het wit. We bieden diverse bestandsvormen aan voor verschillende toepassingen, zowel online als offline.

  • Logo RGB, PNG. Dit logo is geschikt voor online gebruik.
  • Logo full colour: PNG, PMS uncoated. Dit logo is geschikt voor printtoepassingen.

Logo SKSG RGB voor online

Logo SKSG in full colour – uncoated

  • Het witte logo: PNG en geschikt voor online en offline gebruik.

Witte logo van SKSG

Wanneer je de bestanden geopend hebt, klik dan op je rechtermuisknop om de afbeelding op te slaan op je computer.

Naar de drukker of vormgever?

Heb jij een opdracht die naar een drukker of vormgever moet? Dan kan het zijn dat er gevraagd wordt om een bronbestand. Mocht je ons logo als bronbestand, zoals AI of EPS, nodig hebben, stuur dan even een mailtje naar SKSG Communicatie. Je krijgt het bestand dan zo snel mogelijk doorgestuurd!

 

Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf!

De mooiste pay-off

Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf! Dat is onze pay-off en daar zijn we best wel trots op. De pay-off bestaat in dit geval altijd uit twee regels en wordt opgebouwd in Zilla Slab semibold met lettergrote 11 en interlinie 15. Meer over de pay-off vind je in het brandbook.

Pay-off wit | twee regels

Pay-off wit | drie regels

Pay-off paars | twee regels

Pay-off paars | drie regels

Natuurlijke tuin SKSG Kameleon Kinderopvang BSO Peuterspeelzaal Beijum

Kleurenpalet van SKSG

Wij gebruiken in de huisstijl een met zorg samengesteld kleurenpalet. Onze meest kenmerkende kleuren zijn paars en roze. Daarnaast gebruiken we groen, geel en zo nu en dan ook wit. Iedere kleur heeft zijn eigen associatieve betekenis. De kleuren mogen vrij gekozen worden, maar de associaties kunnen een handige richtlijn vormen. Bij een item over gezonde voeding zou groen bijvoorbeeld een versterkende keuze zijn, terwijl paars logischer zou zijn bij een item over pedagogiek. Alle informatie over wanneer de kleuren gebruikt mogen en kunnen worden en wat de precieze kleurcodes zijn van de verschillende kleuren, vind je in het brandbook!

Typografie en lettertype

Maak kennis met Zilla Slab! Een vriendelijk, open en eigentijds lettertype. We gebruiken het font in de gewichten Regular, Medium en Semi-bold.

Download het lettertype Zilla Slab

Wanneer het niet mogelijk is om Zilla Slab te gebruiken, zoals bij de opmaak van Word-documenten of Powerpoint-presentaties, gebruiken we een terugvallettertype. Voor tekstdocumenten gebruiken we het lettertype Georgia. In presentatiedocumenten gebruiken we Helvetica. Let op: gebruik deze letterypes alleen als het niet anders kan.

Camper Ont the Road SKSG

Stijlelementen en iconen

Onze iconen laten op een vrolijke en heldere manier zien waar SKSG voor staat. Je herkent ze aan de speelse lijnen en eenvoudige vormen. We gebruiken de iconen in heel veel uitingen. Zo vind je ze bijvoorbeeld terug op onze vlaggen, locatieborden en natuurlijk onze camper. Wanneer je in uitingen gebruik wilt maken van iconen, neem dan contact op met de communicatieafdeling! Wij helpen je graag en kunnen met je meedenken over welke iconen het meest geschikt zijn.

Presentatie en briefpapier

Vertegenwoordig jij SKSG op een evenement? Houd jij een presentatie op een school over jouw werk als pedagogisch medewerker? Dan hebben we een speciale template voor een PowerPoint presentatie voor je in de aanbieding. Hiermee kom jij altijd goed voor de dag!

Download de PowerPoint presentatie van SKSG

En wil jij een brief versturen naar een andere organisatie? Of wil je een memo delen met je collega’s? Gebruik dan één van de templates van SKSG.

Download sjablonen voor documenten van SKSG

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen over onze huisstijl? Heb je hulp nodig bij het creëren van content? Wil je meer informatie over flyers, visitekaartjes of andere uitingen voor SKSG? Stuur dan een mailtje naar Marketing & Communicatie. We denken graag met je mee en helpen je waar mogelijk!