Wie wordt er het meest vies tijdens ModderDag?

Datum:

Dinsdag 29 juni organiseren we bij SKSG weer de jaarlijkse ModderDag! Met dit jaar als thema ‘Ter land, ter zee en in de Modder’. Deze editie vindt plaats bij SKSG Break-out in Harkstede, net buiten de stad Groningen. De kinderen van deze en een aantal andere locaties strijden tegen elkaar bij diverse modderspelletjes. Alle locaties van SKSG organiseerden daarnaast ook nog hun eigen activiteiten rondom Modderdag. Moddersoep maken, verven met water en andere modderige spelletjes. De kinderen van SKSG kunnen zelfs hun eigen officiële ModderDag diploma verdienen. Aan het eind van de dag is de vraag: welk kind werd het meest vies?

Lekker met moddergooien

SKSG organiseert elk jaar tal van activiteiten rondom ModderDag. Kinderen van alle BSO’s van SKSG gaan dan in groepsverband spelen in de modder. Dit jaar organiseerden vier studenten van de minor Eventmanagement van de Hanzehogeschool een leuk programma voor de middag. Tijdens een toernooi spelen de kinderen verschillende spelletjes tegen elkaar. Uiteindelijk komt één groepje als winnaar uit de bus.

Stimulans voor kindontwikkeling

Waar en wanneer is er nog ruimte op ontdekkingstocht te gaan in de natuur? Boompje te klimmen of lekker in de modder te spelen? Veel gebeurt digitaal; op de tv, tablet of smartphone.

Buiten spelen is een enorme stimulans voor de kindontwikkeling. Het is niet alleen heel leerzaam, maar ook ontzettend leuk. ModderDag is de uitgelezen kans om lekker naar buiten te gaan en vies te worden. Vies worden mag op ModderDag!

Buitenspelen

SKSG organiseert het activiteitenaanbod rondom enkele pijlers. ModderDag valt onder Natuur & Duurzaamheid. Andere pijlers zijn: Koken & Voeding, Sport & Beweging, Wetenschap & Techniek, Kunst & Cultuur en Gelijk & Gelukkig.

Bewegen en buitenspelen zijn belangrijke elementen in kindontwikkeling en spelen een essentiële rol binnen het pedagogisch beleid van SKSG. Daarom gaan de pedagogisch medewerkers elke dag met de kinderen naar buiten.

IVN Nederland

In Nederland is ModderDag een initiatief van het IVN Natuur Educatie, partner van SKSG. Zij zetten zich in om jong en oud te laten beleven hoe leuk, gezond en belangrijk natuur is. Tijdens ModderDag staat het spelen met water en zand centraal. Kinderen krijgen de ruimte om modder te maken, te ontdekken en te beleven. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met – en in – de natuur.