Antroposofische kinderopvang

SKSG heeft hart voor jouw kind en vindt dat het de best passende kinderopvang verdient. Daarom bieden wij in Groningen antroposofische kinderopvang bij SKSG Toverlantaarn. De antroposofie is een spirituele filosofie gebaseerd op de leer van Rudolf Steiner (1861-1925). Deze pedagogiek gaat er vanuit dat kinderen zich zelfstandig ontwikkelen door goed te kijken naar de wereld en de volwassenen om hen heen.

Geborgen sfeer

We leggen extra nadruk op een warme en rustige sfeer met natuurlijke materialen. Ritme en structuur zijn bij ons heel belangrijk. Dit zorgt voor veel rust en regelmaat. Dit creëren we door een vast dagritme en de sfeervolle jaarfeesten. De kinderen zitten daarom in een vaste groep en er zijn vaste pedagogisch medewerkers. Al het speelgoed bij de antroposofische kinderopvang gemaakt van natuurlijke materialen als hout, wol en stof. Daarnaast krijgen de kinderen bij ons biologisch eten en drinken. We bakken zelfs elke dag lekker vers brood samen met de kinderen.

Babyopvang

Baby’s nemen een speciale plek in op de Toverlantaarn. De verzorging wordt zoveel mogelijk gedaan door één pedagogisch medewerker. Zo heeft jouw baby altijd één vertrouwd gezicht op het antroposofische kinderdagverblijf. Zij zorgt voor een rustige, liefdevolle omgeving. Wij verzorgen je baby met natuurlijke verzorgingsmiddelen van Weleda.

De locaties

De antroposofische kinderopvang van SKSG wordt verzorgd door SKSG Toverlantaarn, op 3 locaties in de omgeving van de Rivierenbuurt. Alle locaties beschikken over een mooi licht gebouw. Er is veel ruimte om te spelen. De groepsruimtes kijken uit op onze prachtige natuurlijke tuin met fruitbomen en struiken.

Aan de Rode Kruislaan en de Lauwersstraat bieden we opvang voor kinderen van 0 – 4 jaar. Aan de Merwedestraat zijn 2 BSO groepen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Daarnaast is hier een peutergroep voor kinderen van 2 – 4 jaar.

Meer weten?

Voor meer informatie over de verschillende antroposofische kinderdagverblijven, kijk je bij de onderstaande locaties. Daarnaast kun je bij SKSG Klantadvies terecht voor een vrijblijvend gesprek (050 – 317 1390 of klantadvies@sksg.nl).

Overzicht antroposofische kinderopvang Groningen

Vind een antroposofische kinderopvang bij jou in de buurt

SKSG | Toverlantaarn Tummetot

Lauwersstraat 3 9725 HD Groningen
050 525 9197 Antroposofisch Bekijk deze locatie

SKSG | Toverlantaarn BSO

Huygensstraat 2 9727 JD Groningen
06 49 49 45 30 Antroposofisch Bekijk deze locatie

SKSG | Toverlantaarn Doppejan

Huygensstraat 2 9727 JD Groningen
06 49 49 42 43 Antroposofisch Bekijk deze locatie

SKSG | Toverlantaarn Christoffel

Rode Kruislaan 73 9728 CT Groningen
050-5281917 Antroposofisch Bekijk deze locatie