overlay

Buitenschoolse opvang

Na een intensieve schooldag lekker tot rust komen, spelen met leeftijdsgenoten, of juist meedoen aan uitdagende activiteiten waar hij of zij anders nooit mee in aanraking zou komen: op de buitenschoolse opvang van SKSG hoeft jouw kind zich nooit te vervelen! Jouw kind wordt opgevangen in een vertrouwde, ontspannen sfeer en we besteden veel tijd en aandacht aan de verhalen van je kind over school en thuis. We gaan elke dag naar buiten en zorgen voor genoeg beweging en gezonde voeding. 

SKSG Got Talent 2018

Talentontwikkeling

SKSG wil er zorg voor dragen dat kinderen zich zo breed mogelijk ontwikkelen en in aanraking komen met verschillende activiteiten, zodat ze ontdekken wat ze leuk vinden en waar hun talenten liggen. Ons activiteitenaanbod is daarom erg breed opgezet. In het dagelijkse leven op de BSO’s werken we daarnaast met de theorie van de Meervoudige Intelligentie (MI), waarbij we er vanuit gaan dat kinderen meerdere intelligenties hebben.

Uitgebreid activiteitenaanbod

SKSG staat bekend om haar uitgebreide activiteitenaanbod. Samen met het onderwijs en lokale partners zorgen wij voor gave en uiteenlopende activiteiten voor de BSO-kinderen waarbij ze ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Van daaruit kunnen ze hun talenten verder ontwikkelen. Van het grootse SKSG Got Talent in Martiniplaza tot een date met een topsporter waarbij je hem of haar de hemd van het lijf mag vragen: er is voor ieder wat wils! De pijlers die centraal staan in ons activiteitenaanbod zijn:

  • SKSG Sport Experience – Sport en Beweging
  • SKSG Masterchef – Koken en Voeding
  • SKSG Goes Green – Natuur en Duurzaamheid
  • SKSG Discovery Kids – Wetenschap en Techniek
  • SKSG Got Talent – Kunst en Cultuur
  • SKSG Summer Fun – Zomerweken

BSO' s met een uniek profiel

Wist je dat je ook kunt kiezen voor een BSO met een uniek profiel? Kies bijvoorbeeld voor de stoere outdoor-BSO of één van onze Sport-BSO’s!

Buitenactiviteiten bso

Zelfstandig worden

Als kinderen ouder worden, hebben ze steeds meer behoefte aan zelfstandigheid en willen ze vaker zelf beslissingen nemen. In overleg met de ouders besteden we daarom veel aandacht aan het vergroten van de zelfstandigheid van kinderen van 8 jaar en ouder. Kinderen worden hierbij goed begeleid en gevolgd. Spelenderwijs raken ze vertrouwd met bijvoorbeeld het maken van afspraken, omgaan met geld, verkeersveiligheid en rekening houden met anderen. Natuurlijk doen we dit alleen als jouw kind daar aan toe is, want ieder kind is uniek. Daarom leggen we de afspraken die we hierover maken vast in een contract met de ouders, het kind en de pedagogisch medewerkers.

Modderdag

Elke dag naar buiten

Groente of fruit proeven uit eigen moestuin, bijen of andere insecten leren kennen, hutten bouwen of helemaal vies worden op ModderDag; bij ons komen kinderen op verschillende manieren in contact met natuur. Frisse lucht en actief bezig zijn in de buitenlucht is namelijk goed voor ieder kind. Dat kinderen bij ons kennis maken met de natuur vloeit voort uit één van onze belangrijkste ambities: een duurzame kinderopvangorganisatie zijn. Daarom maken wij duurzame keuzes in onze dagelijkse manier van werken met kinderen en gaan we elke dag naar buiten. Ook als het weer wat minder mooi is.

Sporten en winnen

Wil je de sfeer komen proeven op de BSO?

Je kunt vrijblijvend een rondleiding inplannen op één van locaties voor buitenschoolse opvang bij jou in de buurt.  Heb je vragen? Kijk bij de veelgestelde vragen of bel SKSG Klantadvies via 050 317 13 90.